zaraza se ubrzano povećava otkad je došlo hladnije vrijeme

Francuska prešla milion zaraženih, u Njemačkoj rekordan broj novih slučajeva

Španija je takođe prešla broj od milion zaraženih koronavirusom, pa su te dvije zemlje daleko ispred svih drugih zemlja EU-a po broju inficiranih

3307 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Francuska je prešla milion zaraženih osoba koronavirusom, a u Njemačkoj je prvi puta zabilježen dnevni porast od preko 10.000 novih infekcija, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins i instituta RKI, piše Hina.

Francuske vlasti u srijedu su objavile da je u toj zemlji 26.676 novih slučajeva, što je šesti put u 12 dana da zemlja ima preko 25.000 novozaraženih.

U Francuskoj je ukupno 34.075 umrlih, stoji na stranici Sveučilišta John Hopkins.

Po njegovim podacima u četvrtak ujutro, Francuska sada ima 1,000.369 zaraženih.

Španija je takođe prešla broj od milion zaraženih koronavirusom, pa su te dvije zemlje daleko ispred svih drugih zemlja EU po broju inficiranih.

U Njemačkoj u jednom danu 11.000 zaraženih

Broj potvrđenih slučajeva u Njemačkoj narastao je u jednom danu za 11.287, pokazuju podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti u četvrtak.

Dan prije broj novozaraženih bio je 7.830. Njemačka sada ima ukupno 392.049 osoba pozitivno testiranih na koronavirus i, nakon još 30 novih potvrđenih smrtnih slučajeva, ukupno 9.905 umrlih.

Iako je stopa zaraze u Njemačkoj niža nego u dobrom dijelu ostatka Evrope, ona se ubrzano povećava otkad je došlo hladnije vrijeme, a političari upozoravaju da se stroge epidemiološke mjere moraju poštovati ako se želi da se trend preokrene.

U srijedu je ministar zdravstva Jens Span dobio pozitivan test na koronavirus.

Broj ukupno zaraženih u svijetu prešao je 41 milon ljudi, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins.

Preporučujemo za Vas