Renci predložio minimalnu zaradu između devet i 10 eura na sat

Parlamentarni izbori u Italiji biće održani 4. marta. Građani će birati svih 630 poslanika Predstavničkog doma i 315 članova Senata
2 komentar(a)
Mateo Renci, Foto: Reuters
Mateo Renci, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2018. 12:47h

Lider Demokratske partije i bivši premijer Italije Mateo Renci predstavio je plan za uvođenja "minimalne zarade između devet i 10 eura na sat", prenijeli su danas italijanski mediji.

U intervjuu objavljenom u današnjem izdanju dnevnog lista Kotidijano nacionale (Quotidiano Nazionale), Renci je takođe stao u odbranu reforme zakona koju je sproveo u periodu od 2014. do 2016.

Renci je rekao i da je "spreman za izbornu kampanju".

Ankete su pokazale da je podrška Demokratskoj partiji opala poslednjih nekoliko mjeseci, a da u istraživanjima javnoj mnjenja prednjači koalicija desnog centra, navodi italijanska agencija Ansa.

Parlamentarni izbori u Italiji biće održani 4. marta. Građani će birati svih 630 poslanika Predstavničkog doma i 315 članova Senata.

Od prethodnih izbora u februaru 2013. godine Italija je imala tri koalicione vlade, na čijem su čelu bili Enriko Leta, Mateo Renci i Paolo Đentiloni, svi iz Demokratske partije.

Bonus video: