Orbanov saradnik bio na seksi žurci u vrijeme policijskog sata u Briselu

Šajer je jedan od najbližih saradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član komisije koja je pripremalo nacrt novog ustava iz 2012. u kojem piše da Mađarska mora da štiti brak kao zajednicu muškarca i žene

26428 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedan od utemeljivača mađarske vladajuće stranke Fides Jožef Šajer, koji je u nedjelju iznenada podnio ostavku na mjesto poslanika u Evropskom parlamentu, potvrdio je da je učestvovao na gej zabavi za vrijeme policijskog sata u Briselu.

Šajer je u saopštenju naveo da je prekršio belgijske mjere protiv pandemije koronavirusa i izvinio se svojoj porodici, kolegama i biračima.

Dvadesetak ljudi, uključujući i Šajera i za sada nepoznate diplomate, novčano je kažnjeno zbog toga što su u petak veče bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola, prenosi agencija Hina.

Dva dana kasnije Šajer je podnio ostavku predsjedniku Evropskog parlamenta u koji je biran četiri puta.

Šajer je jedan od najbližih saradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član komisije koja je pripremalo nacrt novog ustava iz 2012. u kojem piše da Mađarska mora da štiti brak kao zajednicu muškarca i žene.

Krajem 1990-tih je studirao na Oksfordu kao stipendist fondacije Džordža Soroša kojeg Orban i Fides optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva.

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u petak večer u vrijeme policijskog sata koji je od 22 do 6 sati na snazi u glavnom gradu Belgije i sjedištu evropskih institucija.

Organizovana je na prvom spratu zgrade iznad gej bara "Le Detour" u samom centru Brisela.

List "Derniere Heure" objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je učestvovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o zabavi na kojem su većinom bili muškarci.

Kada je policija upala više učesnika je bilo golo, a jedan je pokušao da pobjegne kada se i povrijedio. Riječ je o zastupniku Evropskog parlamenta koji se pozvao na poslanički imunitet, piše "Derniere Heure".

Svi koji su uhvaćeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Bonus video: