POLICIJA TRAGA ZA PET OSOBA

Berlin: Sedam zatvorenika pobjeglo iz zatvora za nedjelju dana, jedan bjegunac se predomislio

Četvorica zatvorenika starih između 28 i 35 godina uspjeli su da pobjegnu tako što su probili ventilacione panele pomoću alatke koju su ukrali iz zatvorske radionice gdje su radili
167 pregleda 1 komentar(a)
Berlin, zatvor, Foto: Beta-AP
Berlin, zatvor, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.01.2018. 17:13h

Sedam zatvorenika pobjeglo je iz zatvora u glavnom gradu Njemačke, Berlinu za nedjelju dana, uključujući i spektakularno bjekstvo njih četvoro snimljeno nadzornim kamerama, prenosi AFP pozivajući se na berlinske vlasti.

Policija još traga za petoro od sedmoro pobjeglih zatvorenika.

Jedan od dva muškarca koji su pobjegli u ponedjeljak ujutro se na kraju predomislio i isto veče se pojavio u zatvoru Plecenze, rekao je portparol berlinske pravne službe.

Jedan berlinski odbornik zadužen za pravna pitanja rekao je danas da je jedan od četvorice muškaraca koji su pobjegli u četvrtak odlučio da se preda vlastima.

"Jedan od odbjeglih 28. decembra se upravo predao u prisustvu advokata", napisao je u Tviter poruci odbornik ekologa Dirk Berent.

Četvorica zatvorenika starih između 28 i 35 godina uspjeli su da pobjegnu tako što su probili ventilacione panele pomoću alatke koju su ukrali iz zatvorske radionice gdje su radili.

Slučaj je privukao još veću pažnju pošto su nadzorne kamere snimile zatvorenike kako bježe dok je obezbeđenju trebalo više od pola sata da uključi alarm.

Odbjegli zatvorenici služil su kazne za oružanu pljačku, teške tjelesne povrede ili krađe.

Isto veče kada se dogodilo bjekstvo iz zatvora, još jedan zatvorenik, koji je bio u poluzatvorskom režimu, nije se vratio u zatvor Plecenze i od tada se ne zna gdje je.

U zatvoru Plecenze nalazi se više od 350 zatvorenika. Za vrijeme nacističkog perioda u tom zatvoru je pogubljeno na hiljade ljudi.