U Sloveniji 1.642 novozaražena, preminule još 43 osobe

Potvrdio je da je Vlada u utorak uveče produžila za još 30 dana stanje epidemije, kako se i očekivalo, i što Vladi pruža zakonsku osnovu za prilagođavanje potrebnih mjera

4322 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđene 1.642 nove zaraze koronavirusom, a od posledica kovid-19 umrle su još 43 osobe, saopštila je slovenačka vlada, dok peti dan zaredom pada nedeljni broj zaraženih, prenosi agencija STA.

Sprovedeno je 6.350 testiranja, uz 25,8 odsto pozitivnih briseva.

Pri tome je u poslednja 24 sata bilo manje novooboljelih u odnosu na prethodni dan, kad je bilo 2.107 novih zaraza.

U srijedu je bilo potvrđeno 207 zaraza manje nego prije sedam dana, a prosječan broj zaraženih na nedeljnom nivou pada već peti dan za redom, što je pozitivan trend, kazao je jutros na konferenciji za novinare portparol Vlade za kovid-19 Jelko Kacin.

Potvrdio je da je Vlada u utorak uveče produžila za još 30 dana stanje epidemije, kako se i očekivalo, i što Vladi pruža zakonsku osnovu za prilagođavanje potrebnih mjera.

Mjere za period božićnih i novogodišnjih praznika Vlada još nije donijela i to će učiniti ovih dana, rekao je Kacin.

Trenutno je u Sloveniji hospitalizovano 1.229 pacijenata, dvadesetak manje nego u srijedu, dok je na intenzivnoj nezi 208 teže obolelih. Iz bolnica je otpušteno 116 oporavljenih, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Bonus video: