Putin: Ruske obavještajne službe da nastave odlučnu borbu protiv terorizma

"Iza ove statistike stoji svakodnevni ogroman, opasan i naporan rad. Pripadnici Federalne službe bezbjednosti i drugih službi pod pokroviteljstvom Nacionalnog antiterorističkog odbora trebalo bi da nastave da djeluju jednako odlučno i dosljedno"

5169 pregleda 1 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Ruske obavještajne službe treba da nastave odlučnu borbu protiv terorizma, koja je omogućila da se značajno smanji broj takvih zločina, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin tokom posjete sjedištu Spoljno-obavještajne službe.

Prema Putinovim riječima, broj zločina povezanih sa terorizmom se značajno smanjio posljednjih godina u Rusiji, a za 11 mjeseci ove godine registrovana su samo dva takva krivična djela u poređenju sa 36 u 2015. godini, prenio je TASS.

"Iza ove statistike stoji svakodnevni ogroman, opasan i naporan rad. Pripadnici Federalne službe bezbjednosti i drugih službi pod pokroviteljstvom Nacionalnog antiterorističkog odbora trebalo bi da nastave da djeluju jednako odlučno i dosljedno", rekao je.

Putin je uporedio trenutnu situaciju ne samo sa sredinom 1990-ih i početkom 2000-ih, već i sa 2010. godinom, kada je u Rusiji zabilježeno oko 779 zločina povezanih sa terorizmom.

On je rekao da ruski narod mora da pobijedi međunarodni terorizam. "Sjetimo se svih koji su poginuli braneći Rusiju od ovog opasnog neprijatelja, sa kojim se naša zemlja suočila u najizazovnijem periodu svoje istorije", rekao je Putin.

Bonus video: