ČESTITAO MU POBJEDU NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA

Makron pozvao Veu u goste: Ima posebno mjesto u srcima Francuza

Žorž Vea (51) je u politiku ušao po završetku fudbalske karijere 2002, a u prvom krugu nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu
0 komentar(a)
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2017. 15:41h

Francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je danas telefonom novoizabranog predsjednika Liberije Žorža Veu da mu čestita izbor i pozove ga u posjetu Francuskoj.

U saopštenju predsjednika Francuske se navodi da je Vea prihvatio poziv.

"Čestitke Žoržu Vei na njegovom brilijantnom izboru i cjelokupnom liberijskom narodu na pređenom putu ka miru i pomirenju. Čestitam gospodine Žorž", napisao je francuski predsjednik u Tviter poruci na francuskom, što je ponovljeno i na engleskom.

Neposredno poslije toga Makron je pozvao svog novog kolegu telefonom i lično mu čestitao i prenio mu uvjeravanja o podršci, navodeći da Vea, bivša fudbalska zvijezda i bivši Fifin sportista godine ima "posebno mjesto u srcima Francuza".

Vea je između ostalog igrao za AS Monako i Pari Sen Žermen.

On će preuzeti dužnost u januaru.

Vea je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Liberiji dobio 61,5 odsto glasova dok je njegov rival, do sada potpredsjednik Džozef Boakaij osvojio 38,5 odsto glasova, saopštila je sinoć izborna komisija. Boakaj je danas telefonom pozvao Veu i čestitao mu na pobjedi.

Žorž Vea (51) je u politiku ušao po završetku fudbalske karijere 2002, a u prvom krugu nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu.