VIDEO Navaljni objavio razgovor sa muškarcem za kog tvrdi da je umiješan u njegovo trovanje

Muškarac koji se čuje na snimku ukazuje da je bio umiješan u čišćenje odjeće Navaljnog "kako ne bi bilo ikakvih tragova" nakon što je najveći kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina pao u komu tokom leta iznad Sibira

13700 pregleda 37 reakcija 22 komentar(a)
Navaljni tokom razgovora sa operativcem, Foto: Reuters
Navaljni tokom razgovora sa operativcem, Foto: Reuters

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je danas snimak svog telefonskog razgovora za koji tvrdi da je obavio sa operativcem državne bezbjednosti, umiješanim u njegovo trovanje.

Muškarac koji se čuje na snimku ukazuje da je bio umiješan u čišćenje odjeće Navaljnog "kako ne bi bilo ikakvih tragova" nakon što je najveći kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina pao u komu tokom leta iznad Sibira.

Na snimku se čuje i kako kaže i da bi "situacija ispala drugačija" da avion u kojem je bio Navaljni nije prinudno sletio pošto mu je pozlilo.

Muškarac, koji je u prošlonedjeljnom medijskom izvještaju identifikovan kao operativac ruske obavještajne služba FSB i član tima koji je godinama pratio Navaljnog, nagovijestio je u telefonskom razgovoru da bi donji veš opozicionara mogao da bude mjesto gdje je ubačena supstanca koja ga je otrovala.

Navaljnom je pozlilo tokom leta 20. avgusta, a dva dana kasnije prebačen je u bolnicu u Berlinu.

Laboratorije u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj, kao i testiranja koja je sprovela Organizacija za zabranu hemijskog oružja, utvrdili su da je Navaljni bio izložen otrovu "novičok", razvijenom u nekadašnjem Sovjetskom Savezu.

Ruske vlasti oštro negiraju umiješanost u trovanje Navaljnog.

Bonus video: