Grčka: Mala, krajnje lijeva, antikapitalistička grupa preuzela odgovornost za napad na sud

Ta antikapitalistička organizacija protestuje zbog toga što grčki sudovi nisu usvojili žalbe podnijete zbog bolnih mjera smanjenja primanja i povećanja poreza, primijenjenih u okviru programa međunarodne pomoći Grčkoj
0 komentar(a)
Atina, bombaški napad, Foto: Reuters
Atina, bombaški napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2017. 19:23h

Mala krajnje lijeva organizacija Grupa narodnih boraca preuzela je odgovornost za bombaški napad na atinski sud 22. decembra, u kojem je pričinjena velika materijalna šteta, ali nije bilo povrijeđenih.

Grupa narodnih boraca saopštila je na jednom ljevičarskom sajtu da je izvela napad na Apelacioni sud u Atini u znak protesta zbog pristrasnosti grčkih sudija koji su u nekoliko poznatih procesa presudili u korist bogatih i moćnih.

Ta antikapitalistička organizacija protestuje i zbog toga što grčki sudovi nisu usvojili žalbe podnijete zbog bolnih mjera smanjenja primanja i povećanja poreza, primijenjenih u okviru programa međunarodne pomoći Grčkoj.

Grupa narodnih boraca ranije je preuzela odgovornost za ispaljivanje hitaca na rezidenciju njemačkog ambasadora u Atini prije četiri godine, za bombaški napad na udruženje grčkih industrijalaca krajem 2015. godine i za eksploziju ispred jedne banke u aprilu ove godine. U tim incidentima nije bilo povrijeđenih.

Bonus video: