NARUŠAVANJA FUNDAMENTALNOG PRAVA

Merkel: Problematična je suspenzija Trampovog naloga

"Ka ovom fundamentalnom pravu se može intervenisati, ali u skladu sa zakonom i u okvirima koji definišu zakonodavci - a ne odlukama menadžmenta društvenih mreža"

10939 pregleda 134 reakcija 24 komentar(a)
Merkel, Foto: Reuters
Merkel, Foto: Reuters

Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da je zabrana američkog predsjednika Donalda Trampa na Twtitteru problematična, saopštio je njen portparol.

Tviter je trajno suspendovao nalog Trampa navodeći kao razlog "rizik od budućeg podsticanja nasilja" nakon upada njegovih pristalica u Kapitol.

"Operatori društvenih mreža imaju veliku odgovornost da politička komunikacija ne bude zatrovana mržnjom, lažima i podsticajem nasilja", kazao je portparol Stefen Zajbert.

On je istakao da je pravilno ne ostati po strani kada se takav sadržaj pojavi, tako što će se označiti, ali je istakao da je i sloboda mišljenja fundamentalno pravo od elementarnog značaja.

"Ka ovom fundamentalnom pravu se može intervenisati, ali u skladu sa zakonom i u okvirima koji definišu zakonodavci - a ne odlukama menadžmenta društvenih mreža. Iz tog ugla, kancelarka smatra problematičnim da se nalozi američkog predsjednika trajno blokiraju", kazoa je Zajbert.

Facebook je odlučio da Trampov nalog suspenduje najmanje do 20. januara.

Preporučujemo za Vas