Putin zatražio "ophođenje s poštovanjem prema opoziciji"

Putin je rekao da opozicija koja je "odgovorna i sposobna da reaguje", ne mora samo da znači da ima "želju da se bori za vlast ili da je optužuje za sve"
3 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2017. 16:36h

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas na kongresu vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, zatražio "ophođenje s poštovanjem prema opoziciji".

"Neophodno je da se s poštovanjem ophodimo prema opoziciji koja je odgovorna i sposobna da reaguje", rekao je Putin na kongresu pred predsjedničke izbore zakazane za mart. On namjerava da se tada kandiduje za četvrti predsjednički mandat.

Putin je rekao da opozicija koja je "odgovorna i sposobna da reaguje", ne mora samo da znači da ima "želju da se bori za vlast ili da je optužuje za sve".

"I sami znamo probleme s kojima se suočava zemlja. Biti odgovoran znači imati jasan plan pozitivnih akcija", ocijenio je ruski predsjednik.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je na kongresu da će stranka Jedinstvena Rusija "sada i u budućnosti" pružati podršku Putinu na izborima.

Putin je za predsjednika Rusije izabran 2000. godine, u prvom krugu predsjedničkih izbora. Za drugi mandat je izabran 2004. godine koji je trajao do 7. maja 2008. kada je ga je na toj funkciji naslijedio Dmitrij Medvedev. Putin je treći mandat počeo 2012. pobjedivši u prvom krugu izbora.

Bonus video: