pozvao se na "porodične razloge"

Grčka vlada pod pritiskom zbog afera o silovanju maloljetnika: Portparol podnio ostavku

Kristos Tarantilis (57) je u pismu upućenom premijeru Kirijakosu Micotakisu naveo da iz porodičnih razloga ne može više da bude portparol vlade, ali da će ostati poslanik vladajuće konzervativne Nove demokratije.

2900 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Portparol grčke vlade Kristos Tarantilis podnio je danas ostavku pozivajući se na "porodične razloge", dok su vlasti na meti kritike zbog afera o silovanju maloljetnika.

Tarantilis (57) je u pismu upućenom premijeru Kirijakosu Micotakisu naveo da iz porodičnih razloga ne može više da bude portparol vlade, ali da će ostati poslanik vladajuće konzervativne Nove demokratije.

Tarantilis je portparol postao prije manje od dva mjeseca, početkom januara tokom kozmetičke rekonstrukcije Vlade, a na tom mjestu će ga naslijediti Aristotelija Peloni, njegiva dosadašnja zamjenica.

Desničarska vlada je na meti kritika opozicije i medija koji optužuji vlasti da žele da zataškaju slučaj smijenjenog direktora grčkog Narodnog pozorišta Dimitris Linjadis, koga je imenovala vlada.

On je u pritvoru, optužen za dva silovanja maloljetnika.

Ljevičarska opozicija i mediji zahtijevaju ostavku ministarke kulture Line Mendoni koja je imenovala Linjatisa za direktora pozorišta.

U Grčkoj se posljednja dva mjeseca povećava broj prijava i istraga slučajeva seksualnog zlostavljanja u oblasti sporta i kulture.

Preporučujemo za Vas