Od subote 6. marta

Zatvaranje škola u ‘crvenim zonama’ u Italiji

Novi podaci koje je objavio državni institut za zdravlje Italije pokazuju da je 54 odsto slučajeva zaraze u Italiji prouzrokovao britanski soj koronavirusa koji se, po ocjeni ministra zdravstva Roberta Sperance, “naročito brzo širi među mlađom populacijom”

3249 pregleda 3 komentar(a)
Italija koronavirus, Foto: Shutterstock
Italija koronavirus, Foto: Shutterstock

Italijanska vlada izdala je naređenje 3. marta da se zatvore sve škole u rizičnim područjima, nakon što su najnoviji podaci pokazali da je više od 50 odsto slučajeva zaraze koronavirusom povezano s novim, veoma zaraznim britanskim sojem, javlja agencija France presse (AFP).

Od subote 6. marta će sve škole u visokorizičnim područjima u Italiji početi sa nastavom na daljinu. Do sada su bile zatvorene samo srednje škole u takozvanim crvenim zonama.

Novi podaci koje je objavio državni institut za zdravlje Italije pokazuju da je 54 odsto slučajeva zaraze u Italiji prouzrokovao britanski soj koronavirusa koji se, po ocjeni ministra zdravstva Roberta Sperance, “naročito brzo širi među mlađom populacijom”.

“Zbog toga smo odlučili da sve škole u crvenim zonama pređu na onlajn nastavu“, rekao je Speranca novinarima.

Kada je novi italijanski premijer Mario Dragi u februaru preuzeo dužnost šefa vlade obećao je da će “na sve načine“ pokušati da zaustavi pandemiju koja je dosad u Italiji odnijela skoro 100.000 života i ozbiljno oštetila italijansku ekonomiju.

Preporučujemo za Vas