u posljednja 24 časa umrlo je 195 osoba

U Mađarskoj rekordan broj umrlih od koronavirusa, stiže nova isporuka Sinofarma

Očekuje se da će danas stići nova pošiljka od 100.000 doza kineske vakcine Sinofarm, koja nije odobrena na nivou Evropske unije već samo u Mađarskoj, objavio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na Fejsbuku

2751 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mađarska je danas saopštila da je registrovan rekordan broj umrlih od koronavirusa nakon što je snažan nalet pandemije doveo do velikog pritiska na zdravstveni sistem zemlje.

Prema zdravstvenim vlastima, u posljednja 24 časa umrlo je 195 osoba čime je premašen broj od 193 umrla iz decembra prošle godine.

Broj hospitalizovanih se popeo na gotovo 10.300 što je gotovo tri puta više nego početkom februara kada je počeo novi talas epidemije koronavirusa.

Prema Univerzitetu Džons Hopkins (Johns Hopkins), Mađarska je na sedmom mjestu u svijetu po broju umrlih od kovid-19 na milion stanovnika.

Zvaničnici nastoje da ublaže nagli porast zaraženih novim ograničenjima i programom vakcinacije čime je Mađarska jedna od evropskih zemalja sa najvećim brojem vakcinisanih.

Očekuje se da će danas stići nova pošiljka od 100.000 doza kineske vakcine Sinofarm, koja nije odobrena na nivou Evropske unije već samo u Mađarskoj, objavio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na Fejsbuku.

U Mađarskoj je do sada gotovo 1,4 miliona građana primilo najmanje jednu dozu vakcine.

Preporučujemo za Vas