Slovenija: Broj novozaraženih i dalje raste, moguće uvođenje novih ograničenja

Jedan od predloga epidemiologa o kojima će sjutra odlučivati vlada je i ograničenje kretanja u okolini mjesta stanovanja, osim radi odlaska na posao i povratka, kupovine namirnica ili odlaska kod ljekara

5726 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 1.253 novozaraženih koronavirusom, a tri osobe su umrle, saopštila je tamošnja Vlada.

To je znatno više u odnosu na 1.032 koliko je potvrđeno prethodnog dana, pa vlada razmišlja da nova ograničenja uvede već iduće nedjelje, prenosi Hina.

Epidemiološka situacija i dalje se zaoštrava, a vladin stručni odbor za kovid-19 ima više predloga kako ograničiti širenje virusa.

Između ostalog se predlaže "potpuno zatvaranje" do 14 dana i gotovo je sigurno da će se iduće nedjelje zatvoriti neke radnje i lokali, prema nezvaničnim informacijama koje prenosi Slovenska televizija.

Jedan od predloga epidemiologa o kojima će sjutra odlučivati vlada je i ograničenje kretanja u okolini mjesta stanovanja, osim radi odlaska na posao i povratka, kupovine namirnica ili odlaska kod ljekara.

Vlada bi odluku o novim mjerama mogla donijeti sjutra, odmah nakon što se kod predsjednika države Boruta Pahora održi sastanak političkog vrha o trećem talasu epidemije.

Aktivno zaraženih je 12.184.

Bonus video: