Berluskoni: Ako moj blok pobijedi, premijer će biti karabinjer

Berluskoni je napomenuo da sa Galitelijem još nije razgovarao o toj ideji
1 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2017. 11:20h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni nagovijestio je da bi, ukoliko njegov blok desnog centra pobijedi na nacionalnim izborima zakazanim za početak 2018, novi premijer mogao biti karabinjer Leonardo Galiteli, general vojne policije.

"Imam mnogo imena, ali postoji neko ko je veoma sposoban... ko je imao uspjeha i koga svi cijene - general (Leonardo) Galiteli", rekao je Berluskoni u sinoćnoj emisiji na državnoj televiziji RAI, prenosi Blic.

Galiteli se nalazio na čelu karabinjera, vojnih policijskih snaga koje operišu pod kontrolom ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, od 2009. do 2015. godine, a trenutno je direktor državne agencije za antidoping.

Berluskoni je napomenuo da sa Galitelijem još nije razgovarao o toj ideji, a ranije je nagovijestio da bi guverner Evropske centralne banke Mario Dragi ili generalni direktor kompanija "Fijat Krajsler" Serđo Markione mogli da budu njegovi kandidati za premijera.

Inače, Berluskoniju (81) - koji je u četiri mandata bio premijer - zabranjeno je da obavlja državnu funkciju zbog osuđujuće presude iz 2013. za utaju poreza, koju on pokušava da preinači, ali traži alternativne kandidate u slučaju da izgubi pravnu bitku.

Bonus video: