U Italiji vakcinacija svih starijih od 12 godina

"Ovo je divan dan", istakao je posebno gradonačelnik Napulja Luidji de Magistris (Luigi) i ocijenio da je "to odličan znak za obuzdavanje zdravstvene pandemije i nastavak svih vidova aktivnosti što je brže moguće"

1471 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Italija, evropska zemlja koja je posle Velike Britanije najviše pogođena pandemijom koronavirusa, omogućila je od danas vakcinaciju svih starijih od 12 godina.

Italijanska agencija za ljekove dala je "zeleno svijetlo" za vakcinaciju tinejdžera od 12 do 15 godina.

Međutim, svaki italijanski region prilagođava nacionalne smjernice sa napretkom svog plana vakcinacije i nivoom ponude vakcina.

"Ovo je divan dan", istakao je posebno gradonačelnik Napulja Luidji de Magistris (Luigi) i ocijenio da je "to odličan znak za obuzdavanje zdravstvene pandemije i nastavak svih vidova aktivnosti što je brže moguće".

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca (Speranza) je na društvenim mrežama ocijenio da se sada može ubrzati kampanja vakcinacije.

Gotovo 12,4 miliona ljudi (od ukupno 60 miliona) potpuno je vakcinisano u Italiji, odnosno 22,85 odsto starijih od 12 godina, pokazuju danas objavljeni podaci ministarstva zdravlja.

U Italiji je dato više od 35,8 miliona doza vakcine, uglavnom Fajzerove, što je 90 odsto doza koje su joj isporučene.

Zemlja sada bilježi nagli pad broja novozaraženih i umrlih od koronavirusa koji je odnio 126.283 života.

Bonus video: