"opadajući broj novih infekcija"

Od nedjelje bez strogih ograničenja za ulazak u Njemačku: I Crna Gora nije više rizična

Među zemljama koje su skinute sa "crvene liste" su i Austrija, Kanada, Jermenija, Azarbejdžan, Kanada, Liban, Moldavija, Ukrajina i Kipar

12128 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njemačka će od nedjelje 13. juna skinuti "crvene liste" rizičnih zemalja zbog korona virusa zemlje Zapadnog Balkana, objavio je danas Dojče vele na makedonskom (dw.com/mk).

Kako se navodi, to je juče saopštio Institut "Robert Koh", koji je zbog opadajućeg broja novih infekcija sa listi rizičnih zemalja uklonio više zemalja svijeta.

Među zemljama koje su skinute sa "crvene liste" su i Austrija, Kanada, Jermenija, Azarbejdžan, Kanada, Liban, Moldavija, Ukrajina i Kipar.

Kao rizične zemlje više neće biti tretirane Sjeverna Makedonija, BiH, Kosovo, Crna Gora i Srbija.

Za makedonske građane, napominje Dojče vele, od ovog tenutka za ulazak u Njemačku kopnenim putem neće važiti korona ograničenja, odnosno obaveza za digitalno prijavljivanje putovanja, za negativan PCR test, kao i za karantin.

Potvrdu o negativnom PCR testu, o preležanom kovidu 19 ili potpunoj vakcinaciji pred polazak i dalje će ipak morati da imaju oni koji avionom dolaze na neki od njemačkih aerodroma.