neophodno smanjiti stopu širenja infekcije

Gradonačelnik Moskve proglasio pet neradnih dana zbog porasta broja zaraženih

"Naravno to se ne odnosi na preduzeća koja su ključne za funkcionisanje grada, kao i na organizacije koje su zadužene za bezbiednost, odbrambena preduzeća, Rosatom, Roskosmos i neke druge strateške industrije ....", rekao je Sobjanin

8543 pregleda 8 komentar(a)
Sobjanin, Foto: Shutterstok
Sobjanin, Foto: Shutterstok

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je, zbog naglog porasta broja zaraženih, proglasio danas neradne dane od 15. do 19. juna koji će biti plaćeni svim zaposlenima.

On je na svom službenom blogu naveo da je "to dug neradni vikend" od devet dana ukupno, počevši od danas, prenio je TASS.

Pojasnio je da se ova odluka odnosi na preduzeća i organizacije svih oblika vlasništva, koja obično ne rade vikendom.

"Naravno to se ne odnosi na preduzeća koja su ključne za funkcionisanje grada, kao i na organizacije koje su zadužene za bezbiednost, odbrambena preduzeća, Rosatom, Roskosmos i neke druge strateške industrije ....", rekao je Sobjanin.

On je istakao da je sada neophodno bar smanjiti stopu širenja infekcije koronavirusom ako već ne može da se zaustavi.

Moskovski restorani, barovi, noćni klubovi, i ostala slična mjesta zatvaraće se najkasnije u 23 sata do 20. juna, najavio je Sobjanin.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Rusiji je porastao za 13.510 na ukupno 5.193.964, što je najviše u jednom danu od 15. februara, saopštio je danas tamošnji krizni štab.

U posljednja 24 sata od posljedica zaraze umrlo je 339 osoba, ukupno 126.073

Preporučujemo za Vas