Papa se rukovao sa Spajdermenom

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, već nekoliko godina volontira u bolnicama kako bi pomogao bolesnoj djeci da se ponovo nasmiju, pojavljujući se kao Spajdermen

8650 pregleda 229 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Super heroj stripa Spajdermen privukao je pažnju javnosti pošto se rukovao sa poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom u Vatikanu tokom tradicionalne opšte audijencije.

Uprskos vrućini, muškarac u crveno-plavom odijelu, strpljivo je čekao svoj red u sali za audijenciju, okružen sveštenicima u odorama. Kad je došao na red dugo se rukovao sa papom kojem je poklonio masku Spajdermena.

papa Franjo, Spajdermen
foto: Reuters

Njegovo prisustvo u dvorištu Apostolske palate čak je rizikovalo da "ugrozi popularnost pape" obučenog u bijelo. Spajdermen, omiljeni lik djece, slikao se sa prisutnima.

papa Franjo, Spajdermen
foto: Reuters

U pitanju je Italijan (28) Matija Vilardita, a o njemu je čak pisao ozbiljni Oservatore Romano, zvanični vatikanski list obično više usredsređen na apstraktne teološke rasprave.

papa Franjo, Spajdermen
foto: Reuters

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, već nekoliko godina volontira u bolnicama kako bi pomogao bolesnoj djeci da se ponovo nasmiju, pojavljujući se kao Spajdermen.

Tokom karantina zbog koronavirusa, Italijan je objavio više od 1.400 video snimaka sa djecom.

Od predsjednika Italije je početkom godine dobio visoko priznanje koje se dodjeljuju građanima za njihov altruizam.

Bonus video: