Britanski ministar u strastvenom zagrljaju sa saradnicom

Premijer prihvatio izvinjenje Meta Henkoka i slučaj smatra zatvorenim, opozicija traži ostavku

9477 pregleda 9 komentar(a)
Foto: HENRY NICHOLLS
Foto: HENRY NICHOLLS

Britanski ministar zdravlja Met Henkok izvinio se juče zbog kršenja mjera o držanju socijalne distance nakon što su se pojavile fotografije na kojima grli svoju glavnu savjetnicu, a premijer je rekao da taj slučaj smatra zaključenim.

Na fotografijama objavljenim na naslovnici lista “San”, Henkok ljubi Đinu Koladanđelo, prijateljicu koja je u njegovom kabinetu angažovana za posao koji se plaća novcem poreskih obveznika, prenio je Rojters.

“Prihvatam da sam prekršio smjernice o socijalnoj distanci u ovim okolnostima”, rekao je Henkok.

“Iznevjerio sam ljude i veoma mi je žao. Ostajem usredsređen na rad kako bismo zemlju izvukli iz ove pandemije i biću zahvalan za poštovanje privatnosti moje porodice povodom ove lične stvari.”

Portparol Borisa Džonsona je rekao da je premijer prihvatio Henkokovo izvinjenje i da ima puno povjerenje u njega.

“On taj slučaj smatra zatvorenim”, dodao je.

Opoziciona Laburistička stranka je pozvala Džonsona da smijeni Henkoka.

“Taj slučaj definitivno nije zatvoren, uprkos pokušajima vlade da ga zataška”, rekao je portparol stranke.

Henkok (42) je bio u centru vladine borbe protiv pandemije koronavirusa i često preko televizije poručivao građanima da poštuju stroga pravila i branio svoje ministarstvo od kritika na račun odgovora na krizu.

U februaru je utvrđeno da je Henkok, koji je bio na udaru zbog rukovođenja u prvim mjesecima kovida-19, prekršio zakon time što nije otkrio detalje ugovora potpisanih tokom zdravstvene krize.

Henkok je prošle godine izjavio da je ispravno da vladin naučnik podnese ostavku nakon što je prekršio epidemiološke mjere kada se sastao sa partnerkom.

Tabloid “San” u vlasništvu Ruperta Merdoka saopštio je da su fotografije Koladanđelove i Henkoka, koji je oženjen, napravljene u njegovom ministarstvu prošlog mjeseca. Popularni dnevnik nije otkrio kako je došao do snimaka sa bezbjednosnih kamera. Objavio je da su zvidači otkrili da je ministar zdravlja primijećen kako vara suprugu sa udatom savjetnicom.

Bonus video: