"detektovane dvije letjelice"

Ruski borbeni avioni presreli američke špijunske avione iznad Crnog mora?

"Ruski borbeni avioni Južne vojne oblasti poletjeli su odmah nakon što su detektovane dvije letjelice iznad Crnog mora i približili se vazdušnim čiljevima na bezbjedno odstojanje", saopšteno je iz Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije

14267 pregleda 11 komentar(a)
Avioni iznad Crnog mora, Foto: Screenshot/Youtube
Avioni iznad Crnog mora, Foto: Screenshot/Youtube

Ruski borbeni avioni SU-30SM i SU-278 presreli su dva američka špijunska izviđačka aviona koji su se približavali ruskom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, saopšteno je danas iz Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, prenosi Tanjug.

U saopštenju Centra se navodi da je ruska kontrola vazdušnog prostora Južne vojne oblasti detektovala dvije letjelice iznad Crnog mora koje se približavaju ruskom vazdušnom prostoru.

"Ruski borbeni avioni Južne vojne oblasti poletjeli su odmah nakon što su detektovane dvije letjelice iznad Crnog mora i približili se vazdušnim čiljevima na bezbjedno odstojanje. Ljetelice koje su se približavale ruskom vazdušnom prostoru su identifikovane kao američki izviđački avioni EP-3E Aries i CL-600 Čelendžer. Ruski avioni su ih sproveli dalje od ruskog vazušnog prostora iznad Crnog mora", navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.

Preporučujemo za Vas