Španija dostavila Belgiji informacije o uslovima zatvora za Pudždemona

U dokumentu se navodi da bi Pudždemon bio poslat u moderan zatvor Estremera u blizini Madrirda i da bi imao svoju ćeliju, tuš i toalet ili bi mogao, ako hoće, da dijeli ćeliju s jednim od četiri člana smijenjene katalonske vlade
0 komentar(a)
Karles Pudždemon, Foto: Reuters
Karles Pudždemon, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2017. 15:02h

Španske vlasti dostavile su belgijskom tužilaštvu informacije sa detaljima o uslovima zatvora za smijenjenog lidera španske oblasti Katalonije Karlesa Pudždemona u slučaju njegovog izručenja.

Špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je dokument na kojem je odgovorilo na 14 pitanja belgijskog tužilaštva koja se odnose na uslove u zatvoru kao što su higijena i hrana u slučaju da Pudždemon i još četiri člana njegove smijenjene vlade, koji su u Briselu, budu izručeni Španiji.

U dokumentu se navodi da bi Pudždemon bio poslat u moderan zatvor Estremera u blizini Madrirda i da bi imao svoju ćeliju, tuš i toalet ili bi mogao, ako hoće, da dijeli ćeliju s jednim od četiri člana smijenjene katalonske vlade.

Dodaje se da bi svi oni imali mogućnost posjete advokata.

Španski sud je izdao evropske naloge za njihovo hapšenje zbog pobune poslije proglašenja nezavisnosti Katalonije od Španije.

Bonus video: