POVEZIVALI GA SA VIŠE ŽENA

Afere princa Filipa i tračevi: 70 godina braka, ni riječ od kraljice Elizabete

Kako se kraljica osjeća povodom svih ovih glasina, neće se nikada saznati
470 pregleda 2 komentar(a)
kraljica Elizabeta, Princ Filip, Foto: Reuters
kraljica Elizabeta, Princ Filip, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2017. 14:28h

Tokom 70 godina braka britanske kraljice Elizabete i princa Filipa pojavljivalo se mnoštvo glasina o njegovim navodnim aferama.

Čak i danas, mnogi se pitaju kako napustio suprugu i dvoje male djece - Čarlsa i Anu, zbog navodnog izleta izvan Komonvelta 1956. godine. Te putešestvije trajale su preko četiri mjeseca, a postoje tračevi o divljim zabavama u kojima je učestvovao i princ.

Naredne godine, novinar iz Londona tvrdio je da postoji više glasina o Filipovom interesovanju za nepoznatu ženu, koju je navodno upoznao u stanu jednog fotografa na Vest Endu, piše "Dejli mejl".

Trač je podgrijan činjenicom da je prinčev privatni sekretar Majk Parker odabrao upravo taj momenat da bi podnio ostavku. To je shvaćeno kao znak da je morao da ide jer je Filipa vodio krivim putem. Zapravo, Parker je osjetio da mora da podnese ostavku jer je njegova žena podnijela zahtjev za razvod braka. Po njegovim riječima "Princ je bio uznemiren (zbog članaka). Bio je veoma, veoma ljut. I duboko povrijeđen".

Iako Palata zvanično nikada nije komentarisala glasine, kraljica je dozvozila svojoj press službi da objavi: "Netačno je da između kraljice i vojvode postoje bilo kakve nesuglasice".

Kao ime djevojke koja je opčinila princa pominjalo se Pat Kirkvud, atraktivna zvijezda muzičkih komedija.

Pat je negirala takve navode i kazala da je je princa samo jednom srela i to u pozorištu.

Nakon što je 2007. godine umrla, njen suprug je najavio da će jednog dana "prepisku" između Pat i vojvode od Edinburga uručiti njegovom zvaničnom biografu. Kazao je i da će ti papiri pokazati da između njih nije bilo ništa nedopušteno.

Princa su povezivali i sa Helen Korde, nekada Helen Fofuni. Sprijateljili su se kao djece, kada su u Francuskoj zajedno provodili vikende u vili njenih roditelja.

Helen je kasnije postala voditeljka na BBC-u, i dobila dvoje djece. Odbila je da otkrije ime oca svoje djece, tako da je Filip odabran da bude njihov kum.

Osim Pat i Helen, ime princa se povezivano sa još nekoliko žena, podjeća "Dejli mejl".

Kako se kraljica osjeća povodom svih ovih glasina, neće se nikada saznati.

Filip je oduvijek volio da flertuje i komentariše, a kraljica bi se prva našalila sa njegovom lascivnom prirodom.

Srećom po princa Filipa, kraljica ima, kako su mnogi okarakterisali, staromodniji pogled na brak.

U svojim ranim 30-im je izjavila: "Ništa gore nego kad ograničiš muškarca i ne dozvoljavaš mu da radi ono što želi."

Preporučujemo za Vas