U Pragu u gradskom autobusu vakcinišu i turiste

"Tempo kojim vakciniše vlada je jadan. Zato planiramo veliku vožnju autobusa za vakcinaciju u Pragu. Predsjednici opština nam pomažu da odaberemo stanice, prometna mjesta ili ona gdje su manifestacije"

3662 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Od ovog vikenda Pražani i turisti iz zemalja Evropske unije u posjeti češkoj prijestonici mogu da se bez registracije vakcinišu protiv kovida-19 vakcinom po izboru u specijalnom autobusu gradskog prevoza koji kreće prvog dana u subotu kod Zoološkog vrta.

"Tempo kojim vakciniše vlada je jadan. Zato planiramo veliku vožnju autobusa za vakcinaciju u Pragu. Želimo da maksimalno olakšamo ljudima. Predsjednici opština nam pomažu da odaberemo stanice, prometna mjesta ili ona gdje su manifestacije", poručio je na Tviteru gradonačelnik Praga Zdenjek Hžib.

U autobusu koji je besplatno Pragu stavilo na raspolaganje gradsko saobraćajno preduzeće dnevno se može vakcinisati 300 ljudi a pošto cilja na mlađe ljude na većini stanica u autobusu će biti i pedijatri kako bi mogla da se vakcinišu i deca između 12 i 15 godina.

Specijalni autobus za vakcinaciju samo je jedna od ideja kojom u Češkoj ili susjednoj Poljskoj vlasti pokušavaju da podstaknu sve manju volju građana da se vakcinišu.

Bonus video: