Njemačka: Potvrđen doživotni zatvor neonacistkinji Beati Čepe

Čepe je osuđena za članstvo u terorističkoj organizaciji "Nacionalsocijalističko podzemlje", učešće u dva bombaška napada i više desetina pljački banaka

2637 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Najviši sud u Njemačkoj potvrdio je danas doživotnu zatvorsku kaznu Beati Čepe, pripadnici neonacističke organizacije zbog ubistva devet osoba.

Savezni sud pravde je saopštio je da je odbio njenu žalbu na presudu na 10 tačaka optužnice za ubistva.

Regionalni sud u Minhenu proglasio je 2018. godine Čepe krivom za saučesništvo u devet ubistava, osam Turaka, jednog Grka i pripadnicu njemačke policije u periodu od 2000. do 2007. godine.

Osuđena je za članstvo u terorističkoj organizaciji "Nacionalsocijalističko podzemlje", učešće u dva bombaška napada i više desetina pljački banaka.

Ona je tvrdila da nije bila prisutna ni na jednom mjestu zločina i da nije učestvovala u ubistvima prebacujući krivicu na druge poznate pripadnike terorističke grupe, ali je sud zaključio da je bila uključena u planiranje svakog od njih.

Njena dva saučesnika i vođe grupe Uve Benhart i Uve Mundlos, za koje se vjeruje da su počinili samoubistva 2011. godine kada je policija otkrila bandu, umrli su prije hapšenja u događaju koji je ličio na ubistvo i samoubistvo.

Bonus video: