U Ljubljani sinoć ponovo neredi uoči samita EU-zapadni Balkan

Policija je uspjela da smiri učesnike protesta u kasnim večernjim satima, a na više mjesta upotrijebila je vodeni top i suzavac

2120 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Ljubljani su sinoć ponovo izbili neredi tokom protesta zbog vladinih mjera i uvođenja kovid potvrda, u kojima je, po navodima medija, učestvovalo više hiljada ljudi.

Policija je uspjela da smiri učesnike protesta u kasnim večernjim satima, a na više mjesta upotrijebila je vodeni top i suzavac, prenijela je Hina.

Uhapšen je lokalni političar iz Kranja Zoran Stevanović, koji je govorio protiv vlade na nekoliko posljednjih javnih okupljanja, a policija ga smatra jednim od organizatora protesta.

Policija je pojačala mjere bezbjednosti na Brdu kod Kranja, tridesetak kilometara od Ljubljane, gdje će danas biti održan neformalni samit EU-Zapadni Balkan, zbog nekih najava da bi učesnici protesta i oni koji nisu zadovoljni vladom mogli da pokušaju da se približe šefovima država i vlada.

Na Brdu kod Kranja sinoć je bila održana neformalna radna večera čelnika zemalja Evropske unije kojoj je domaćin bio slovenački premijer Janez Janša.

Prisustvovali su predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, francuski predsjednik Emanuel Makron, njemačka kancelarka Angela Merkel.

Bonus video: