Putin inspiracija za milione turista

Putničke agencije sastavljaju turu koja obuhvata sibirske oblasti u kojima se predsjednik godinama odmara

7336 pregleda 3 komentar(a)
Putin u septembru na nepoznatoj lokaciji u Sibiru, Foto: SPUTNIK
Putin u septembru na nepoznatoj lokaciji u Sibiru, Foto: SPUTNIK

Rusi će moći da posjete omiljene sibirske destinacije svog predsjednika Vladimira Putina, prema planovima koje sastavlja državna turistička agencija Rosturizam.

Odgovarajući na zahtjeve javnosti, ta agencija je saopštila da putničke kompanije sastavljaju turu koja će obuhvatiti nekoliko sibirskih oblasti gdje se Putin godinama odmara, piše Rojters.

Njegove avanture u divljini su odavno dio Putinovog mačo imidža, a Kremlj objavljuje fotografije na kojima predsjednik pliva, jaše konja i lovi, često go do pojasa. Prošlog mjeseca je planinario i pecao sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

“To ohrabruje milione turista da otkriju ljepotu Rusije”, objavila je šefica Rosturizma Zarina Doguzova na Instagramu za Putinov 69. rođendan prošle nedjelje.

“Hvala vam na podršci, industrija turizma i gostoprimstva je ušla u novu fazu razvoja”.

Neki građani koje je Rojters intervjuisao na ulici izrazili su oduševljenje tom idejom, ali brinu da bi takva putovanja mogla biti skupa u poređenju s paket aranžmanima u iniostranstvu.

“Svako normalan bi sigurno bio zainteresovan jer su mjesta koja naš predsjednik izabere zaista neobična”, rekao je Moskovljanin Aleksandar Iljin.

Tatjana Lukač (37), je kazala: “Izgleda mi da će takve ture biti veoma korisne za Rusiju da spaja ljude i održi nacionalni duh”.

Vlada je obećala da će pružiti podršku turističkoj industriji koja je pogođena kovidom-19, uključujući ponudom popusta za putovanja rezervisana preko nacionalnog sistema platnih kartica Mir. Doguzova je u julu izjavila da očekuje da se situacija u turizmu vrati na nivoe prije pandemije do kraja 2021. godine.

Bonus video: