najgori izborni rezultat konzervativaca u istoriji savremene Njemačke

Lašet preuzeo odgovornost za neuspjeh CDU/CSU

On je danas rekao da bi CDU i njena bavarska sestrinska Hrišćansko-socijalna unija (CSU) sada trebalo da budu spremne da se pridruže opoziciji u Bundestagu, što je uloga koju nisu imale od 2005. godine

3319 pregleda 1 komentar(a)
Lašet, Foto: Reuters
Lašet, Foto: Reuters

Šef njemačkih konzervativaca Armin Lašet preuzeo je danas "odgovornost" za neuspjeh demohrišćana iz CDU i CSU na parlamentarnim izborima u septembru i ocijenio da bi oni trebalo da pređu u opoziciju poslije 16 godina na vlasti.

"Odgovornost za ovaj rezultat je na meni kao vođi i kandidatu za kancelara. Ja sam odgovoran za izbornu kampanju" i njen neuspjeh, izjavio je Lašet na kongresu podmlatka Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Minsteru.

Lašet je prošle nedjelje već preuzeo odgovornost za najgori izborni rezultat konzervativaca u istoriji savremene Njemačke, sa osvojenih 24,1 odsto glasova.

On je danas rekao da bi CDU i njena bavarska sestrinska Hrišćansko-socijalna unija (CSU) sada trebalo da budu spremne da se pridruže opoziciji u Bundestagu, što je uloga koju nisu imale od 2005. godine.

Preporučujemo za Vas