tokom le drijanovog mandata

Ruski špijun bio u kabinetu francuskog ministra odbrane

„Prethodnih godina smo govorili da je sve gotovo poslije hladnog rata i da ne treba više gubiti vrijeme na špijune koji više ne postoje, već je prioritet borba protiv terorizma. Međutim, špijunske aktivnosti nisu prestale“

4177 pregleda 1 komentar(a)
Le Drijan, Foto: Reuters
Le Drijan, Foto: Reuters

Špijun u službi Rusije nalazio se u kabinetu ministra odbrane Francuske 2017. godine, izjavio je bivši direktor francuske spoljne obavještajne službe (DGSE) Bernar Bažole u reportaži emitovanoj u nedjelju uveče na televiziji Frans 5.

Upitan o špijunu u službi Rusije koji je bio u kabinetu tadašnjeg ministra odbrane Žan-Iva Le Drijana, koji je sada šef diplomatije, Bažole je rekao da je to tačna informacija i da je to prenio tadašnjim izvršnim vlastima.

Bažole je intervjuisan u reportaži posvećenoj ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

„Prethodnih godina smo govorili da je sve gotovo poslije hladnog rata i da ne treba više gubiti vrijeme na špijune koji više ne postoje, već je prioritet borba protiv terorizma. Međutim, špijunske aktivnosti nisu prestale“, rekao je on i dodao da i dalje postoje takve aktivnosti koje sprovode Rusija, Kina i SAD.

Informaciju o ruskom špijunu je prije nekoliko godina prenijela francuska medijska kuća Medijapar. Prema Medijaparu, špijun ruske vojne obavještajne službe (GRU) ubačen je u kabinet Le Drijana, dok je bio ministar odbrane za vrijeme predsjednika Fransoa Olanda.

Preporučujemo za Vas