kasacioni sud potvrdio presudu

Italija: Četvorica osuđeni zbog ubistva u Baru

Guarini i Epikok osuđeni su na 30 godina zatvora, Ćinćinato na 20 a Belfiore na 11 godina

8363 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kasacioni sud Italije potvrdio je juče presude izrečene Emanuelu Gauriniju, Antoniju Epikoku, Marćelu Ćinćinatu i Tomazu Belfioreu za ubistvo italijanskog državljanina Nikolaja Lipolisa 1998. godine u Baru.

Ubistvo se povezuje sa obračunima unutar mafijaške organizacije ,,Sacra Corona Unita“, iz regije Pulja, piše brindisireport.

Guarini i Epikok osuđeni su na 30 godina zatvora, Ćinćinato na 20 a Belfiore na 11 godina.

Kako se navodi, dio optuženih je već godinama u zatvoru, i biće im uračunato u kaznu vrijeme provedeno u zatvoru.

Crnogorska Uprava policije je 2015.godine izdala saopštenje povodom slučaja ubistva Lipolisa. Tada su rekli da se na osnovu policijsko-tužilačkih aktivnosti na teritoriji Crne Gore, razmijenjenih informacija sa italijanskom policijom, te mjera i radnji koje su službenici policije Italije preduzeli u toj zemlji, došlo do identifikovanja i hapšenja osumnjičenih lica u Italiji.

Po tadašnjem saopštenju Uprave policije Crne Gore, sud u Lećeu 26. septembra 2013. godine izdao je nalog za hapšenje više lica u oblasti Brindizija zbog kriminalnog udruživanja u sklopu kriminalne organizacije pod nazivom ,,Sacra Corona Unita“, a u sklopu ovog predmeta tada je lišeno slobode ovih nekoliko lica zbog sumnje da su, između ostalog, počinili ubistvo Lipolisa u Baru.

Preporučujemo za Vas