Kraljica Elizabeta Druga viđena kako vozi džip

Ljekari su 20. oktobra savjetovali kraljici dvonedjeljni odmor, dan pošto je imala prijem u dvorcu Vindzor i gdje je viđena sa premijerom Borisom Džonsonom i američkim biznismenom Bilom Gejtsom

3828 pregleda 6 komentar(a)
Kraljica Elizabeta Druga, Foto: Reuters
Kraljica Elizabeta Druga, Foto: Reuters

Engleska kraljica Elizabeta Druga, čije zdravstveno stanje posljednjih dana zabrinjava Britance, snimljena je za volanom terenskog vozila na imanju dvorca Vindzor gdje se odmara po savjetu ljekara.

Snimci objavljeni u britanskoj štampi pokazju 95-ogodišnju kraljicu samu za volanom zelenog jaguara, sa naočarima za sunce i maramom.

Ljekari su 20. oktobra savjetovali kraljici dvonedjeljni odmor, dan pošto je imala prijem u dvorcu Vindzor i gdje je viđena sa premijerom Borisom Džonsonom i američkim biznismenom Bilom Gejtsom.

Po savjetima ljekara kraljica treba da odustane od bilo kakvih zvaničnih dužnosti najmanje dvije nedjelje, saopštila je u petak Bakingemska palata.

Ona, međutim može da obavlja "lakše dužnosti", uključujući video sastanke, dodato je u saopštenju.

Ona je posljednji put viđena u javnosti u četvrtak kada je preko video veze uručila zlatnu medalju za poeziju enlgeskom pjesniku Dejvidu Konstantinu.

Kraljica Elizabeta, čiji je suprug princ Filip umro u aprilu u 100. godini, nedavno je viđena kako hoda sa štapom, što je bilo prvi put da koristi štap od 2004. godine.

Premijer Boris Džonson koji sa njom razgovara svake nedjelje rekao je, međutim, u subotu da je "šefica države u vrlo dobroj formi i da samo treba da slijedi savjete svojih ljekara i odmara se".

Kraljica je tako otkazala učešće na konferenciji o klimi COP26 koja je juče počela u Glazgovu. Ona će takođe morati da otkaže učešće na festivalu sećanja 13. novembra kada se odaje počast britanskim vojnicima iz Komonvelta, ali će biti narednog dana na komemoraciji kod spomenika britanskim vojnicima izginulim u svim ratovima.

Bonus video: