Merkel u posljednjoj posjeti Francuskoj: Makron će joj dodijeliti Veliki krst Legije časti

Francuski predsjednik i njegova supruga Brižit će zajedno sa njemačkim parom ići u obilazak Dižona, na istoku Francuske, potom na sajam vina i posjetiti druge istorijske znamenosti u Bonu, a uveče će biti priredjena večera u dvorcu Klo Vužo oko kojeg su vinogradi sa poznatim grožđem za vina Burgonje

2298 pregleda 0 komentar(a)
Merkel, Foto: Reuters
Merkel, Foto: Reuters

Odlazeća njemačka kancelarka Angela Merkel danas će boraviti u posljednjoj posjeti Francuskoj u svojstvu kancelarke, a njen domaćin, predsjednik Emanuel Makron odlučio je da je ugosti u Bonu, gradu u Burgonji poznatom po vinu i bogatstvu francuske kulturne baštine, prenijeli su francuski mediji.

Kako prenosi Frans ble, Makron će Angeli Merkel dodijeliti Veliki krst Legije časti, što je najviše odlikovanje Francuske.

Jelisejska palata saopštila je da to priznanje predstavlja simbol i snagu francusko-njemačkog prijateljstva.

Makron je u posjetu, koja je ovog puta više ličnog nego državnog karaktera, pozvao i supruga Angele Merkel, Joakim Zauera.

Francuski predsjednik i njegova supruga Brižit će zajedno sa njemačkim parom ići u obilazak Dižona, na istoku Francuske, potom na sajam vina i posjetiti druge istorijske znamenosti u Bonu, a uveče će biti priredjena večera u dvorcu Klo Vužo oko kojeg su vinogradi sa poznatim grožđem za vina Burgonje.

Njemačka kancelarka je prije parlamentarnih izbora u Njemačkoj 26. septembra, početkom tog mjeseca boravila u Francuskoj.

Ta posjeta je označena kao oproštajna pošto je kancelarka ranije rekla da se povlači iz političkog života.

Bonus video: