Avion prinudno sletio na aerodrom u Španiji: Dio putnika pobjegao

Španski list Pais (El Pais) prenio je da istražitelji smatraju da je vjerovatno riječ o prevari kako bi neki putnici ilegalno ušli u zemlju

29034 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Aerodrom u Palma de Majorki, jedan od najprometnijih u Španiji na Balearskom arhipelagu, morao je da bude u petak zatvoren gotovo četiri sata, pošto je nekoliko putnika iz aviona koji je prinudno sletio, pokušalo da pobjegne.

Avion, koji je letio na relaciji Kazablanka-Istanbul, sletio je prinudno u Palma de Majorki pošto se jedan putnik žalio da mu nije dobro, saopštila je danas Civilna garda.

Tokom evakuisanja navodno bolesnog putnika, oko 20 ljudi je iskoristilo priliku da pobjegne iz aviona i počelo da trči po aerodromskom pisti.

Dvije osobe su uhapšene, navela ja garda.

Španski list Pais (El Pais) prenio je da istražitelji smatraju da je vjerovatno riječ o prevari kako bi neki putnici ilegalno ušli u zemlju.

Putnik kojem je pozlilo, prebačen je u bolnicu gdje su ljekari poslije pregleda ustanovili da je potpuno zdrav. Tog putnika je potom uhapsila policija.

Drugi putnik koji je išao sa navodno bolesnim putnikom u bolnicu uspio je da pobjegne.

Zbog te pometnje je 13 aviona koji su čekali slijetanje na aerodrom u Palma de Majorki, preusmjereno na druge aerodrome. Aerodrom je ponovo otvoren oko ponoći.