Belavia: Migrantima zabranjeni letovi iz Dubaija prema Bjelorusiji

Prethodno je iračka vlada saopštila da će u četvrtak organizovani prvi let vraćanja svojih državljana sa granice između Bjelorusije i Poljske i da će to biti na dobrovoljnoj bazi

2141 pregleda 0 komentar(a)
Avion Belavie, Foto: Reuters
Avion Belavie, Foto: Reuters

Bjeloruska aviokompanija Belavia saopštila je danas da je migrantima iz Sirije, Iraka, Avganistana i Jemena zabranjeno da lete iz Dubaija prema Bjelorusiji.

"Prema odluci nadležnih organa Ujedinjenih Arapskih Emirata, državljanima Avganistana, Iraka, Jemena i Sirije od 14. novembra nije dozvoljeno ukrcavanje na letove iz Dubaija za Belorusiju", navela je Belavia.

Prethodno je iračka vlada saopštila da će u četvrtak organizovani prvi let vraćanja svojih državljana sa granice između Bjelorusije i Poljske i da će to biti na dobrovoljnoj bazi.

"Vlasti će 18. novembra organizovati let za one koji žele dobrovoljno da se vrate" iz Bjelorusije, navodi se u saopštenju.

Evropska unija je ranije optužila predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, koji to demantuje, da je orkestrirao talas migranata uglavnom sa Bliskog istoka, kao odgovor na sankcije koje je EU uvela Bjelorusiji zbog represije nad učesnicima protesta opozicije.

Bonus video: