Britanija podigla nivo terorističke prijetnje

Jučerašnja eksplozija ispred Ženske bolnice u Liverpulu izazvana aktiviranjem eksplozivne naprave koju je u taksi vozilo unio putnik

2433 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Britanska vlada podigla je nivo terorističke prijetnje na ozbiljan, što znači da postoji velika vjerovatnoća za napad, poslije eksplozije u taksiju ispred liverpulske bolnice kada je stradala jedna osoba.

Šef policijskog odjeljenja za borbu protiv terorizma Ras Džekson rekao je da je jučerašnja eksplozija ispred Ženske bolnice u Liverpulu izazvana aktiviranjem eksplozivne naprave koju je u taksi vozilo unio putnik.

Putnik je stradao u eksploziji i požaru koji je uslijedio, a vozač taksija je iskočio i zadobio povrede koje nisu opasne po život.

Policija istražuje motiv za incident i da li je još neko uključen.

Ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel rekla je novinarima da je podignut nivo prijetnje u kontekstu toga što se radi o drugom terorističkom napadu u mjesec dana, bez davanja dodatnih detalja.

Tri muškarca su uhapšena juče na osnovu Zakona o terorizmu, a četvrti je uhapšen danas. Vjeruje se da su svi „saradnici“ poginulog putnika, navela je policija.

Britanski premijer Boris Džonson danas treba da predsjedava sastanku vladinog kriznog odbora COBRA, posvećen tom incidentu.

Bonus video: