I Njemačka prešla broj od 100.000 preminulih od kovida-19

Institut Robert Koh, savezna agencija koja prikuplja podatke iz oko 400 regionalnih zdravstvenih kancelarija saopštio je da je Njemačka takođe zabilježila rekordan broj novozaraženih u posljednja 24 časa, 75.961

2173 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz grada Kelna, Foto: Reuters
Detalj iz grada Kelna, Foto: Reuters

Njemačka je postala peta zemlja u Evropi u kojoj je pređen broj od 100.000 preminulih od kovida-19 od početka pandemije, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci.

Njemačka agencija za kontrolu bolesti saopštila je da je zabilježila 351 umrlog od koronavirusa u posljednja 24 časa, a ukupan broj je 100.119.

U Evropi je Njemačka peta zemlja koja je prešla taj broj, poslije Rusije, Velike Britanije, Italije i Francuske.

Institut Robert Koh, savezna agencija koja prikuplja podatke iz oko 400 regionalnih zdravstvenih kancelarija saopštio je da je Njemačka takođe zabilježila rekordan broj novozaraženih u posljednja 24 časa, 75.961.

Od početka pandemije u toj zemlji je zabilježeno ukupno 5,57 miliona slučajeva zaraze koronavirusom.

Zbog skoka broja slučajeva nova njemačka koalicija koja treba da formira vladu objavila je juče osnivanje nove stalne stručne grupe koja će savjetovati zvaničnike kako da se suočavaju s pandemijom.

Bolnice upozoravaju da nestaju slobodni kreveti u jedinicama intenzivne njege i neke bolnice na jugu i istoku zemlje počele su da prebacuju pacijente u druge regione.

Bonus video: