neće moći da uđu u restorane, pozorišta i muzeje

Italija: Nove restriktivne mjere za nevakcinisane tokom praznika

Policija će od danas do 15. januara provjeravati goste restorana i barova koji će morati da imaju "super" kovid propusnicu, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid-19. Aplikacija koja očitava QR kodove će biti apdejtovana i više neće važiti negativan rezultat testa

2317 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Italiji se uoči novogodišnjih i božićnih praznika uvode nove restriktivne mjere za sve koji nisu vakcinisani protiv korona virusa.

Oni neće moći da uđu u restorane, pozorišta i muzeje.

Policija će od danas do 15. januara provjeravati goste restorana i barova koji će morati da imaju "super" kovid propusnicu, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid-19. Aplikacija koja očitava QR kodove će biti apdejtovana i više neće važiti negativan rezultat testa.

Od danas je zeleni sertifikat potreban i za javni prevoz i odsijedanje u hotelima.

Broj novozaraženih u Italiji raste posljednjih šest nedelja.

Vlasti su zabrinute jer Italijani planiraju da za praznike organizuju žurke i razna druga okupljanja. Prošle godine putovanja i okupljanja za praznike bili su striktno ograničeni.

U Italiji je vakcinisano 77 odsto odraslog stanovništva. Međutim, niska je stopa vakcinisanosti među ljudima od 30 do 50 godina, koji su sada u posljednjem talasu najpogođenija grupa, naveli su iz Nacionalnog zdravstvenog instituta.