Italijan lagao da je slijep, vozio auto i skuter, uzeo 170.000 eura pomoći

Italijanska finansijska policija upozorena je nakon što je muškarac 2018. obnovio vozačku dozvolu uprkos svojoj izjavi o sljepilu

5981 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Italijan koji je godinama primao državnu pomoć zbog sljepila uhapšen je zbog sumnje da je izvršio prevaru nakon što je viđen u vožnji, razgledavanju izloga i vožnji skutera, objavili su italijanski mediji.

Muškarac iz Palerma primio je od 2008. najmanje 170.000 eura pomoći nakon što je tvrdio da je potpuno slijep zbog nasljedne bolesti.

Italijanska finansijska policija upozorena je nakon što je muškarac 2018. obnovio vozačku dozvolu uprkos svojoj izjavi o sljepilu, objavili su mediji.

Tokom istrage je utvrđeno da je muškarac vozio, istovremeno birajući broj na svom telefonu, razgledao izloge dok je šetao tržnim centrom i učio svoju ćerku da vozi bicikl, prenosi Hina.

Četrdesetogodišnjak je takođe viđen kako se vozi skuterom bez osiguranja, piše „Palermo Today“, dodajući da je muškarac dobio nadimak „Berluskoni“, po bivšem italijanskom premijeru sa istorijom pravnih problema.

Bonus video: