Njemačka označila Francusku i Dansku kao zone sa visokim rizikom za kovid infekciju

Njemačka koja je već pogođena visokim skokom zaraze koronavirusa mora da se priprema za novi "veliki talas" vezan za brzo širenje omikron soja virusa, upozorio je ranije ministar zdravlja Karl Lauterbah

3803 pregleda 4 komentar(a)
Karl Lauterbah, Foto: Reuters
Karl Lauterbah, Foto: Reuters

Njemačka je danas označila Francusku i Dansku kao zone infekcije koronavirusa visokog rizika i tražiće karantin od nevakcinisanih putnika iz tih zemalja, saopštio je njemački institut koji prati zdravstvenu situaciju.

Od nedjelje će putnici iz te dvije zemlje, kao i iz Norveške, Libana i Andore koji su nevakcinisani ili nisu preležali kovid-19 ići u karantin sa mogućnošću testiranja petog dana.

Njemačka koja je već pogođena visokim skokom zaraze koronavirusa mora da se priprema za novi "veliki talas" vezan za brzo širenje omikron soja virusa, upozorio je ranije ministar zdravlja Karl Lauterbah.

Danska je saopštila danas da zatvara veliki dio svoje kulturne scene i uvodi nove restrikcije za noćni život u nastojanju da zakoči rekordno širenje zaraze kovida-19 i novog soja omikron.

Danska je danas zabilježila novi apsolutni rekord sa više od 11.000 zaraženih u prethodna 24 časa, od kojih takođe novi rekord sa više od 2.500 slučajeva omikron soja, navela je vlada.

U Francuskoj će omikron soj virusa da se širi veoma brzo i očekuje se da će postati dominantan početkom 2022. godine, ocijenio je danas premijer Žan Kasteks.

Bonus video: