Poziv pijanog muškarca doveo policiju do nacističkog "oltara"

Pronašli su kolekciju predmeta među kojima noževe i municiju i „oltarsku dekoraciju“ u dnevnoj sobi, sa slikama i simbolima iz nacističkog doba, uključujući Hitlerove

5077 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u istočnoj Njemačkoj saopštila je da ih je poziv jednog pijanog čovjeka odveo do skrivenog skladišta oružja i zbirke nacističkih suvenira nalik na oltar, uključujući slike Adolfa Hitlera.

Policajci su u utorak, na poziv 53-godišnjeg muškarca koji je tražio pomoć i djelovao „zbunjeno“, otišli u njegov stan u gradu Limbah-Oberfronu, u Saksoniji.

Pronašli su kolekciju predmeta među kojima noževe i municiju i „oltarsku dekoraciju“ u dnevnoj sobi, sa slikama i simbolima iz nacističkog doba, uključujući Hitlerove.

Muškarac je prebačen u bolnicu a policija je sutradan pretresla stan, u prisustvu vlasnika, zbog kršenja zakona o oružju, zaplijenivši redenik, bokser i tri noža, navedeno je u saopštenju policije.

Policija je pokrenula istragu o porijeklu oružja i navela da muškarac nema dosije u vezi sa pomenutim krivičnim djelima.

Bonus video: