REGIONALNA POLICIJA NE ČUVA VILU

Pudždemonova porodica otišla u Rumuniju?

"Čudno je jer dok je Pudždemon bio predsjednik, Mosos je 24 časa čuvao vilu, a sada ih nema u blizini", rekao je jedan komšija
74 pregleda 2 komentar(a)
Marcela Topor, Foto: Beta-AP
Marcela Topor, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.10.2017. 10:46h

Supruga smijenjenog lidera Katalonije Karlesa Pudždemona, Marsela Topor uoči proglašenja nezavisnosti Katalonije, vratila se u svoju rodnu Rumuniju sa dvoje njihove djece, prenose mediji.

Prema navodima nekih španskih medija, Marsela se sa ćerkama Magali i Marijom vratila u Rumuniju nakon što je otkrila da regionalna policija "Mosos d'Eskvadra" više ne čuva njihovu vilu na izlasku iz grada Đirone, koji se nalazi u blizini granice sa Francuskom.

Jedan komšija je, kako se navodi, rekao da u poslednjih osam do 10 dana nema naznaka da neko živi u njihovoj vili. 

"Čudno je jer dok je Pudždemon bio predsjednik, Mosos je 24 časa čuvao vilu, a sada ih nema u blizini", rekao je on. 

Marsela koja se prvobitno bavila glumom, a zatim prešla na novinarstvo jeste povučena osoba, ali ne krije svoju podršku nezavisnosti Katalonije. 

Pojavile su se glasine da je ona otputovala u Rumuniju, jer će njen muž postati neprijatelj Španije odlukom da se Katalonija otcijepi. 

Mediji su pisali, ali niko još nije mogao da potvrdi sa sigurnošću ove informacije. 

Katalonski parlament izglasao je u petak nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom. 

Pored toga što je raspustio vladu Katalonije, španski premijer Marijano Rahoj je raspustio i regionalni parlament i zakazao regionalne izbore za 21. decembar.

Preporučujemo za Vas