Berluskoni primljen u bolnicu

Jedan od Berluskonijevih političkih sveznika Mateo Salvini iz ekstremno desničarske Lige rekao je da je imao dugi telefonski razgovor s Berluskonijem i da je on bio smiren i da se osjećao dobro

4890 pregleda 0 komentar(a)
Berluskoni, Foto: Reuters
Berluskoni, Foto: Reuters

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni danas je primljen u bolnicu na "rutinske" preglede, rekao je njegov portparol, dan pošto je objavio da odustaje od trke za predsjednika Italije.

Njegov ljekar Alberto Zangriljo iz bolnice San Rafaele u Milanu potvrdio je da je 85-ogodišnji političar primljen u bolnicu danas zbor "redovnih kliničkih pregleda" planiranih ranije.

Jedan od Berluskonijevih političkih sveznika Mateo Salvini iz ekstremno desničarske Lige rekao je da je imao dugi telefonski razgovor s Berluskonijem i da je on bio smiren i da se osjećao dobro.

Berluskoni je iza kulisa vodio žustru kampanju za predsjedničke izbore, koji počinju sjutra u parlamentu, ali je sinoć objavio da se povlači iz trke.

Njegova kandidatura je uvijek imala malo šanse da uspije, posebno zbog sudskih problema koje je imao vezano za njegove "bunga bunga" žurke i zabave koje je organizovao sa prostitukama u jednoj vili.

On je juče rekao da se povlači u "duhu nacionalne odgovornosti" ocijenivši da je Italiji potrebno jedinstvo u vrijeme kada raste ponovo zaraza kovida-19.

Ali italijanski mediji pišu da se njegova porodica brine za njegovo zdravlje.

Berluskoni, koji je bio premijer sa partijom desnog centra Forca Italia tri puta između 1994. i 2011. godine, imao je operaciju na srcu 2016. i boravio je više puta u bolnici posljednjih mjeseci.

U septembru 2020. kada je proveo 11 dana u bolnici zbog upale pluća vezane za kovid-19 ispričao je da je za malo izbjegao smrt.

Posmatrači su sumnjali da je sakupio dovoljno glasova među hiljadu poslanika, senatora i regionalnih predstavnika koji treba da izaberu novog šefa države da naslijedi Serđa Matarelu.

Favorit je bivši šef Evropske centralne banke i aktuelni premijer Mario Dragi.

Ali za ove izbore, koji se održavaju tajnim glasanjem, poznato je da je teško predvidjeti rezultat.

Bonus video: