Holanđanka nacistički pozdravljala u bivšem logoru Aušvic: Novčano kažnjena, izvinila se

Straža Državnog muzeja nekadašnjeg njemačkog logora Aušvic, najvećeg koji su Hitlerovi nacisti podigli u okupiranoj Poljskoj, odmah je u nedjelju popodne privela 29-godišnju Holanđanku i njenog supruga koji je slikao za uspomenu na turistički obilazak nekadašnjeg logora

8143 pregleda 1 komentar(a)
Aušvic, Foto: Shutterstock
Aušvic, Foto: Shutterstock

Holanđanka koja se u nedjelju kod glavne kapije nekadašnjeg logora smrti Aušvic-Birkeanu u Poljskoj slikala sa rukom podignutom u nacistički pozdrav kažnjena je istog dana novčanom kaznom i izvinila se.

Straža Državnog muzeja nekadašnjeg njemačkog logora Aušvic, najvećeg koji su Hitlerovi nacisti podigli u okupiranoj Poljskoj, odmah je u nedjelju popodne privela 29-godišnju Holanđanku i njenog supruga koji je slikao za uspomenu na turistički obilazak nekadašnjeg logora.

Istog dana je Holanđanku tužilaštvo kaznilo novčanom kaznom, kazao je televiziji Polsat portparol lokalne policije Bartoš Izdebski.

Žena je priznala krivicu i izvinila se da je to bila zaista glupa šala.

Za javno propagiranje fašizma u Poljskoj prijeti kazna od dvije godine zatvora.

Dva studenta iz Turske koji su 2013. godine takođe dizali ruku u nacistički pozdrav kažnjeni su na pola godine zatvora sa uslovnim otpustom tri godine i novčanom kaznom.

Bonus video: