Britanski ministar odbrane u Zagrebu: NATO, EU i Velika Britanija ujedinjeni u podršci Ukrajini

Hrvatski ministar je naglasio da Hrvatska razumije u kakvoj se situaciji Ukrajina nalazi, jer je "kao država koja je u ne tako dalekoj prošlosti prolazila jako teške situacije dok se borila za svoju teritoriju i nezavisnost"

3702 pregleda 2 komentar(a)
Sastanak Volasa i Banožića, Foto: Printscreen YouTube/ Hina
Sastanak Volasa i Banožića, Foto: Printscreen YouTube/ Hina

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je danas u Zagrebu da su NATO, Evropska unija i Ujedinjeno Kraljevstvo apsolutno ujedinjeni u podršci ukrajinskom suverenitetu i da se kriza na rusko-ukrajinskoj granici mora riješiti dijalogom.

"Hrvatska i Velika Britanija stoje rame uz rame u odbrani prava suverenih država da biraju svoju sudbinu", rekao je Volas novinarima posle sastanka sa hrvatskim ministrom odbrane Mariom Banožićem.

Hrvatski ministar je naglasio da Hrvatska razumije u kakvoj se situaciji Ukrajina nalazi, jer je "kao država koja je u ne tako dalekoj prošlosti prolazila jako teške situacije dok se borila za svoju teritoriju i nezavisnost", prenijela je agencija Hina.

Ministri su potpisali sporazum o strateškom partnerstvu ministarstava koji predviđa, među ostalim, jačanje odnosa u NATO i na zapadnom Balkanu.

Volas se u Zagrebu sastao i sa premijerom Andrejom Plenkovićem.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji na ukrajinsko-ruskoj granici, kao i na prostoru jugoistočne Evrope, s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu, saopštila je vladina pres služba.

Bonus video: