SOS Mediterane spasao 228 migranata

Organizaciju je upozorio avion nevladine organizacije "Piloti dobrovoljci" koja pomaže operacijama spašavanja posmatranjem iz vazduha

6821 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Spasilački brod organizacije SOS Mediterane Oušen Vajking spasao je 228 osoba, među kojima je 51 maloljetnik, koje su pokušavale da stignu do Evrope u malim plovilima u četiri operacije u manje od 24 sata, saopštila je danas ta nevladina organizacija.

Prva intervencija bila je juče popodne u zoni spasilačkih timova Malte, kada su spašene 93 osobe sa prenatrpanog drvenog broda, navodi se u saopštenju organizacije čije je sjedište u Marseju.

Noćas je 88 migranata, među kojima jedna beba, preuzeto sa drugog prenatrpanog drvenog broda, kod libijske obale.

Jutros je brod Oušen Vajking primijetio u zoni kod Malte novi drveni brod kome je prijetilo potapanje te su 22 osobe sa njega preuzete.

Takođe jutros timovi SOS Mediterane-a sproveli su četvrto spašavanje, opet u malteškoj zoni, kada su spasili 25 osoba sa plastičnog čamca u teškoćama u međunarodnim vodama.

Organizaciju je upozorio avion nevladine organizacije "Piloti dobrovoljci" koja pomaže operacijama spašavanja posmatranjem iz vazduha.

Među 51 spašenim maloljetnikom, njih 49 je bilo bez pratnje.

Bonus video: