Tras: Ruska invazija bi bila prijetnja stabilnosti Evrope

"Ovdje se radi o široj stabilnosti Evrope. I radi se o široj globalnoj stabilnosti i poruci koju dajemo agresorima. Moramo da pošaljemo poruku Vladimiru Putinu da ne može biti nagrade za agresiju", navela je Tras

1601 pregleda 5 komentar(a)
Lit Tras, Foto: Shutterstock
Lit Tras, Foto: Shutterstock

Ruska invazija na Ukrajinu je vjerovatna, mogla bi se dogoditi uskoro i predstavljala bi prijetnju široj stabilnosti Evrope, kazala je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

Tras je za “Skaj njuz” istakla i da bi ruske trupe, ako uđu u Ukrajinu, mogle "veoma brzo" da stignu do Kijeva, prenosi Rojters.

"Ovdje se radi o široj stabilnosti Evrope. I radi se o široj globalnoj stabilnosti i poruci koju dajemo agresorima. Moramo da pošaljemo poruku Vladimiru Putinu da ne može biti nagrade za agresiju", navela je Tras.

Britanska ministarka je ponovila upozorenja nekih američkih političara koji su ukazali na “moguće ruske operacije pod lažnom zastavom” radi izazivanja sukoba.

“Što se tiče vremena napada, on bi mogao biti uskoro”, izjavila je Tras.

Zapad i Kijev posljednjih dana konstantno ponavljaju upozorenje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov takve tvrdnje okarakterisao kao “prazne i neosnovane”.

Bonus video: