Velika Britanija će vakcinu protiv koronavirusa ponuditi djeci uzrasta od pet do 11 godina

Prema podacima britanske državne kancelarije za statistiku od januara 2020. do maja 2021, inficirano virusom Kovid-19 preminulo je jedno dijete staro između jedne i četiri godine, troje djece između pet i devet godina i devetero starih između 10 i 14 godina

4426 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Velika Britanija je u srijedu objavila da će vakcinu protiv koronavirusa da ponudi svoj djeci uzrasta od pet i 11 godina, prenosi Hina.

Ministar zdravlja Sajid Džavid, najavljujući odluku rekao je kako je prihvatio savjet stručnjaka koji tvrde da će vakcinisanje najmlađih pomoći u zaštiti od budućih talasa Kovid-19.

Velika Britanija je ranije ponudila vakcinu ranjivoj djeci, ali kasni za državama poput SAD, Kanade, Izraela i Irske koje ih nude svoj djeci staroj između pet i 11 godina.

Prema podacima britanske državne kancelarije za statistiku od januara 2020. do maja 2021, inficirano virusom Kovid-19 preminulo je jedno dijete staro između jedne i četiri godine, troje djece između pet i devet godina i devetero starih između 10 i 14 godina.

Bonus video: