Haris: NATO će ojačati snage na istoku Evrope...; Ostin: Ruske trupe se pripremaju da napadnu Ukrajinu

"Nećemo se zaustaviti na ekonomskim mjerama. Ojačaćemo dodatno naše saveznike NATO na istočnom krilu", rekla je ona u govoru na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

5196 pregleda 8 komentar(a)
Haris, Foto: Reuters
Haris, Foto: Reuters

Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kamala Haris rekla je danas da će NATO ojačati svoje snage na istoku Evrope u slučaju napada Rusije na Ukrajinu, uz uvođenje "oštrih i brzih" ekonomskih sankcija Moskvi.

"Nećemo se zaustaviti na ekonomskim mjerama. Ojačaćemo dodatno naše saveznike NATO na istočnom krilu", rekla je ona u govoru na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je danas, tokom posjete Litvaniji da se ruske trupe koncentrisane na granici sa Ukrajinom "raspoređuju" i "pripremaju se da je napadnu".

Ostin
Ostinfoto: Reuters

"Sada se raspoređuju i spremaju da udare", rekao je Ostin i dodao da se ruski vojnici "usmjeravaju ka odgovarajućim položajima sa kojih mogu da sprovedu napad".

Predsjednik SAD Džozef Bajden rekao je sinoć da je uvjeren da je ruski predsednik Vladimir Putin riješio da izvede invaziju Ukrajine i da "ima razlog da vjeruje" da će se to dogoditi "narednih dana" kao i da će napad obuhvatiti i glavni grad Kijev.

Bonus video: