Marin Le Pen obustavlja kampanju dok ne prikupi potpise za kandidaturu

Iako je na prošlim predsjedničkim izborima 2017. godine ušla u drugi krug izbora, zabrinuta je jer još nije prikupila neophodnih 500 potpisa ili sponzorstva za podnošenje kandidature

3078 pregleda 4 komentar(a)
Marin Le Pen, Foto: Shutterstock
Marin Le Pen, Foto: Shutterstock

Kandidatkinja ekstremne desnice za predsjedničke izbore u Francuskoj, Marin Le Pen, prekinula je predizbornu kampanju dok ne prikupi neophodan broj potpisa za kandidaturu, saopštilo je danas njeno okruženje.

Marin Le Pen, koja je na prošlim predsjedničkim izborima 2017. godine ušla u drugi krug izbora, zabrinuta je jer još nije prikupila neophodnih 500 potpisa ili sponzorstva za podnošenje kandidature.

Sponzorstva su potpisi podrške izabranom kandidatu od poslanika, odbornika i drugih zvaničnika izabranih na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Marin Le Pen je za sada prikupila 366 potpisa.

Drugi kandidat ekstremne desnice Erik Zemur izjavio je u nedjelju da postoji mogućnost da ne prikupi svih 500 potpisa do 4. marta kada je rok za podnošenje kandidature.

Predsjednički izbori u Francuskoj biće održani u dva kruga, 10. i 24. aprila, dok je odlazeći predsjednik Emanuel Makron iako još nije zvanično kandidat, favorit u istraživanjima javnog mnjenja.

Bonus video: